blockquote btn-arrow-cutout btn-arrow btn-info cite Rectangle 647 + Rectangle 648Created with Sketch. Bitmap 3 + Imported LayersCreated with Sketch. Rectangle 104 + Line + Line 4Created with Sketch. Bitmap 6 + Imported Layers 3Created with Sketch. Created with Sketch. Bitmap 4 + Imported Layers 2Created with Sketch. Rectangle 104 + Oval 10Created with Sketch. icon-web Rectangle 8 + Rectangle 9Created with Sketch.

Nieuwsberichten


ICT in Coronatijd

30.04.20

Zorgvisie // Tech 2, april 2020, pagina 27, rubriek Column, opinie van Eddy van de Werken. Het zijn spannende tijden voor de wereld, enorm drukke tijden voor de mensen in de zorg en bijzonder interessante tijden voor de ict’ers die in het zorgdomein actief zijn.

Meer lezen

PERSBERICHT

16.04.20

OIZ roept de Minister van VWS op tot structureel overleg over snelle, concurrentiële en betrouwbare data-uitwisseling in de zorgketen. Dit naar aanleiding van de OIZ themabijeenkomst “Samenwerken, afstemmen en snelheid maken in tijden van (corona)crisis” met ruim 40 ICT-leveranciers mede naar aanleiding van de marktinterventie van Minister M.H. de Jonge, die ziekenhuizen uitdrukkelijk oproept om […]

Meer lezen

Belasting betalen? Dan eerst betalen!

31.03.20

Zorgvisie // Tech 1, maart 2020, pagina 27, rubriek Column, opinie van Eddy van de Werken. Ik las in januari een artikel op Computable waarin staat dat de Belastingdienst gebruikmaakt van e-herkenning. Via deze nieuwe, veilige wijze van inloggen maken bedrijven zich voortaan bekend bij de Belastingdienst om belastingaangifte te doen.

Meer lezen

Kunnen, willen, moeten, zullen…

07.01.20

Zorgvisie ICT 06, december 2019, pagina 21, rubriek Opinie: auteur Eddy van de Werken Dit is mijn eerste column voor Zorgvisie in mijn nieuwe rol als voorzitter OIZ….

Meer lezen

Singapore Sling

20.12.19

Zorgvisie ICT 05, oktober 2019, pagina 29, rubriek Opinie: auteur Johan Vos De vermaarde cocktail Singapore Sling, in 1905 bedacht door barman Ngiam Tong Boon, is uniek in zijn soort. Ruim honderd jaar later volgt in Singapore opnieuw een zeer verfijnde combinatie. Op e-healthgebied, wel te verstaan. Best stoer, om als land met een gezondheidszorg […]

Meer lezen

Ik zeg: (mee)doen!

25.07.19

Zorgvisie ICT 04, augustus 2019, pagina 29, rubriek Opinie: auteur Johan Vos Het plan is goed. De reden ervan is duidelijk. De verleiding is maximaal. En er dreigt zelfs straf als je niet meedoet. Een uitgelezen kans voor iedereen om mee te doen. Of toch niet? ….

Meer lezen

Juridisch loket voor OIZ leden

14.06.19

Vanaf juni 2019 biedt OIZ een juridisch loket aan voor haar leden. Via dit loket kunnen de leden snel en kosteloos antwoord krijgen op vragen over zorg, ICT en recht en privacy. Heeft u als OIZ-lid ook vragen over één van deze gebieden? Lees verder in de bijgevoegde notitie.

Meer lezen

De kracht van de massa

04.06.19

Zorgvisie ICT 03, juni 2019, pagina 29, rubriek Opinie: auteur Johan Vos Technologische innovaties breken pas echt door als de meerderheid van de beoogde doelgroep mee gaat doen. Daar zit de crux als het gaat om de doorbraak van e-health toepassingen. U en ik gebruiken ze niet.

Meer lezen

In Memoriam

28.03.19

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Laura Tolsma. Laura was al langere tijd ziek, maar heeft zich als bestuurslid voor en tijdens haar ziekte met grote energie ingezet voor de vereniging. Wij gaan haar visie, enthousiasme en geestdrift missen. Onze gedachten zijn nu vooral bij haar gezin. Wij wensen hen […]

Meer lezen

Prioritaire processen

19.03.19

Zorgvisie ICT 02, maart 2019, pagina 31, rubriek Opinie: auteur Johan Vos “Het woord prioritair krijg ik sinds het lezen van de Kamerbrief van Minister Bruins over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg van eind vorig jaar niet meer uit mijn hoofd.” schrijft Johan Vos in zijn Column. Lees hieronder het hele artikel:

Meer lezen