Webinar “Ken jij NEN”

OIZ organiseert voor haar leden de digitale workshop ‘Ken jij NEN? ‘op woensdag 9 maart 2022 van 16h tot 17h.


De workshop hebben OIZ, VWS en NEN samen ontwikkeld en is erop gericht om OIZ-leden optimaal te informeren over het reilen en zeilen van NEN in het kader van de nieuwe Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz).

Die wet en het achterliggende NEN-traject hebben veel impact op ICT-leveranciers in de zorg. De ervaring leert dat NEN-trajecten veel tijd en energie vergen, dat procedures en processen niet altijd helder zijn en dat niet altijd duidelijk is hoe je de belangen van ICT-leveranciers – individueel en collectief -.het best kunnen behartigen.

Het webinar heeft een interactief karakter en vragen staat vrij! De inleidingen en eerste aanzetten voor discussie worden gegeven door: Mark de Lange (VWS), Mirjam van der Gugten (NEN), Yvonne Hoogendoorn (OIZ).

Deelname aan het webinar is vrij toegankelijk voor alle OIZ-leden en er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Die wet en het achterliggende NEN-traject zullen veel impact hebben op de ICT-leveranciers in de zorg. De ervaring leert dat NEN-trajecten veel tijd en energie vergen, dat procedures en processen niet altijd helder zijn en dat niet altijd duidelijk is hoe je de belangen van ICT-leveranciers – individueel en collectief -.het best kunnen behartigen.

Het webinar zal ervoor zorgen dat je als deelnemer weet wat Wegiz betekent en welke impact het kan hebben op jouw organisatie

  • weet welke rol NEN in dit kader speelt
  • weet hoe NEN werkt en hoe je zelf kunt werken in de NEN-processen
  • kunt inschatten welke inspanning NEN-deelname vraagt van jou en jouw organisatie, en welke voordelen het kan opleveren
  • weet hoe VWS, NEN en OIZ jou daarbij  kunnen helpen
  • weet welke welke gezamenlijke uitgangspunten VWS, NEN en OIZ hanteren
  • weet hoe je jouw opgedane kennis weer kunt delen met je collega’s binnen OIZ