Bedrijf

FarMedvisie

Robert van Wijk

Sinds welk jaar ben je betrokken bij OIZ?

2016

Wat wil je bij OIZ bereiken?

OIZ staat voor belangenbehartiging van ICT-leveranciers in de zorg, voor standaardisatie en biedt de mogelijkheid om kennis en initiatieven met elkaar te delen. Er zijn genoeg vragen en genoeg gedeelde belangen om ons gezamenlijk druk over te maken. Vanuit dat idee zet ik me graag in voor OIZ en hoop ik dat OIZ nog verder in ledenaantal zal toenemen.

Waarom moeten ICT-organisaties in de zorg zich aansluiten bij OIZ?

Overheid en zorgverzekeraars kunnen de kosten van de zorg alleen in bedwang houden als standaardisatie voor ons als systeemleveranciers een uitgangspunt vormt. Te lang heeft het daar aan ontbroken. Maar zonder belangenbehartiging zijn wij als individuele leveranciers geen partij voor diezelfde overheid of zorgverzekeraars. Denk maar aan alle regelgeving in de zorg met zijn vergaande administratieve gevolgen. Daarnaast zijn wij allemaal onderdeel van een zich informatiserende maatschappij, waar de technische ontwikkelingen razendsnel gaan en de wetgeving fors achter loopt. Is privacy inmiddels niet een achterhaald begrip? Kunnen wij straks onze diensten alleen aanbieden als wij niet 1, maar wel 3 of 4 kwaliteitscertificaten hebben?

Welke functie bekleed je naast die bij OIZ?

In 2004 ben ik samen met een partner begonnen met FarMedvisie. Wij leveren een online voorschrijfsysteem voor geneesmiddelen voor de Care-sector en ZBC’s. Dit voorschrijfsysteem zorgt ook voor de optimalisering van het farmaceutisch proces en is goedgekeurd voor de communicatie met het Landelijk Schakelpunt. Inmiddels zijn we met een kleine 25 mensen en genieten we elke dag van deze dynamische zorgomgeving.