Bedrijf

Health Cloud Initiative

Eric de Boer

Sinds welk jaar ben je betrokken bij OIZ?

Sinds oktober 2007 ben ik betrokken bij OIZ. Eerst als deelnemer aan de ALV’s. Daarna meegewerkt in een OIZ werkgroep. Sinds januari 2012 ben ik als bestuurslid actief betrokken.

Wat wil je bij OIZ bereiken?

De zorg ICT moet het verschil kunnen maken in een verdeelde en niet altijd efficiënte zorg in Nederland. Daar is regie, standaardisatie en innovatie voor nodig die niet vanzelf lijkt te ontstaan. OIZ kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Waarom moeten ICT-organisaties in de zorg zich aansluiten bij OIZ?

OIZ bestuurders en werkgroep leden hebben “kennis van de markt” omdat ze zelf dagelijks met hun “poten in de klei (hebben ge)staan”. Wij kunnen alleen het verschil maken als we een grote groep professionele leveranciers in de zorg mogen vertegenwoordigen. Wordt lid en kom kennis delen, opdoen en “netwerken” op onze bijeenkomsten.

Welke functie bekleed je naast die bij OIZ?

Naast mijn bestuursfunctie bij OIZ geef ik leiding aan 25 enthousiaste professionals binnen mijn bedrijf de WinBase Groep. WinBase levert al 20 jaar software aan bijna 6000 (para-)medische zorgverleners op het gebied van EPD’s, klinimetrie en financiële processen.